torstai 16. tammikuuta 2014

Tiedonhakuharjoitus (Toni L., Joni N. & Santeri T.)

Tiedonhakuharjoitus

Dioksiini = Yleisnimitys joukolle kloorattuja aineita, joista osa on ÄÄRIMMÄISEN myrkyllisiä. (http://fi.wikipedia.org/wiki/Dioksiini)


Melu = Meluksi, eli melusaasteksi lasketaan kaikki häiriöllinen ääni, joka ärsyttää tai vaurioittaa. Melu voi siis aiheuttaa mm. kuulon heikkenemistä.Rovaniemellä on asuttu jo kivikaudella. Rovaniemi yhtenäistyi 1800- ja 1900-lukujen vaihteessa. Kaupunkioikeudet Rovaniemi sai vasta 1960-luvulla.


Rovaniemi -päivästä kehittyi kokonainen Rovaniemi - viikko. Sitä vietetään syksyllä. Päivän alkuperä liittyy vahvasti historiaan ja kulttuuriin, ja näin ollen koskettaa, kuten edellä mainitsin, vahvasti Rovaniemeläistä historiaa ja kulttuuria. (Kaupungin sivut)

Innocentius VII oli paavi. Hänen syntymänimensä oli Cosimo de' Migliorati. (http://fi.wikipedia.org/wiki/Innocentius_VII)Avaruusmatkailun alku ja juuri on Kylmän Sodan kilpavarustelu, eli "kilpajuoksu avaruuteen". Avaruusmatkailussa elävät olennot/koneet matkustavat avaruudessa, useinmiten vieraille kappaleille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti